Derfor er det rette lys i hjemmet vigtigt

Vi lever i en digital verden, hvor vi udsættes for skærme alle steder fra. Nærmest alle i Danmark ejer en smartphone eller iPad og bruger den flittigt mange gange om dagen. Desuden kræver mange former for arbejde, at vi sidder foran en computerskærm. Dette ynder vi endda også at gøre, når vi kommer hjem og skal slappe af. Det bliver måske i form af at læse internetaviser, tjekke op på Facebook eller at spille computerspil. Men hvad sker der med os, når vi udsættes for al den kunstige lys?

Dårligt lys skaber stress

Du kender det sikkert – om sommeren er humøret og overskuddet større end om vinteren. Det er hovedsageligt pga. det klare lys, der giver os D-vitamin og varme. Mørket i vinterperioden gør os trætte og uoplagte, men faktisk kan dårligt lys i dit hjem også gøre dette – og endda forårsage stress.

Mørke rum kan virke kolde og utiltalende, hvilket dæmper humøret og gør dig til en fremmed i dit eget hjem. Tag inspiration i lyset om sommeren. Sørg for at lyset i dit hjem er varmt og naturligt. Selvfølgelig kan du få mange forskellige lamper og pærer til netop dette formål, men den bedste løsning er det naturlige lys fra dine vinduer. Anskaffer du dig f.eks. de energieffektive Velux tagvinduer, vil du kunne mærke varmen og lyset skinne ned på dig ovenfra. Solen er den bedste lyskilde vi har, og beriger os med D-vitamin, der giver et bedre helbred.

Naturligt lys mindsker angst

Faktisk viser studier, at det naturlige lys vi får fra solen kan mindste angstreaktioner. Ved de centre i hjernen, der håndterer følelser af angst og stress, forbedres kommunikationen af det rette lys. Som følge heraf hjælper lyset os også med en bedre døgnrytme og bedre søvn, hvilket mindsker risiko for depression.

Hvis du har lyst til at få alle disse fordele ved solens naturlige stråler, kan du med fordel hyre en tømrer til at installere Velux tagvinduer i dit hjem. Der er gode muligheder for at finde en professionel tømrer på Frederiksberg, der kan vejlede dig til at placere lyskilden så optimalt som muligt. Tagvinduerne fra Velux lader dig benytte solens naturlige varmeenergi, så du får bedre lys og livskvalitet i hjemmet. Tøv ikke med at sikre dig et sundt indeklima – det gælder dit helbred, overskud og humør. Du kan ikke lukke mørket ude, men du kan lukke lyset ind.

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

40795060