Skal du have hjælp til spåntagende bearbejdning?

Spåntagendebearbejdning lyder måske mere kringlet end det egentlig er, og selvom du højest sandsynligt ved, hvad det hele drejer sig om, så ridser vi det alligevel op for dig. Spåntagning er mekaniske bearbejdningsprocesser, som fjerner materialer fra et produkt eller et emne. Ser man på de mest almindelige processer, så er det drejning, høvling og boring, men spåntagning dækker også over en række andre processer. Selve spåntagningen udføres ofte på materiale som metaller, plast og træ, og der skal altid anvendes materiale af høj kvalitet for at bibeholde materialets oprindelige form og struktur. Under bearbejdningen vil materialet blive udsat for høje temperaturer og kræfter, hvilket sætter nogle krav til dit valg af materiale. Men i takt med den store udvikling inden for global sourcing og varer fra hele verden med den bedste kvalitet, så har den industrielle spåntagning også undergået en mærkbar udvikling, og det hele er blevet en del mere højteknologisk og skånsomt for dit materiale.

Former for spåntagning

Der findes en primær form for maskine når det handler om spåntagende bearbejdelse. Det er den CNC-styrede maskine, som har erstattet de mere simple maskiner, man brugte før i tiden. CNC er en forkortelse af Computer Numerical Control, som garanterer dig en særdeles høj kvalitet og ensartethed på en større mængde af emner. CNC gør det nemlig muligt at fremstille store kvantiteter af komplekse dele. Der er også muligheden for avanceret spåntagning på disse CNC-styrede maskiner. Her kan du f.eks. få CNC-spåntagning af emner fra fuldautomatiske CNC-drejebænke og fræsere. Dit materialevalg kan her variere meget i forhold til størrelse og materialetypen, hvilket giver dig flere muligheder. Finder du et firma, der går forrest når det handler om global sourcing, så vil de ofte have det nyeste nye som er fler aksede CNC-styrede bearbejdningsmaskiner. Her kan du finde en med helt op til 5 akser, som sikrer en solid fleksibilitet og giver mulighed for en hurtig omstilling til nye geometrier, hvis du har et nyt emne.

Få den bedste rådgivning hos en fagmand

Hvis du går og har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte en ekspert inden for spåntagning og global sourcing. For det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige muligheder for bearbejdning af produkter, og her kan en fagmand hjælpe dig. Her kan du finde vejledning til den rigtige metode for dig, samt få en personlig kontaktperson du kan læne dig op ad.

2parts ApS

Vrøndingvej 2

8700 Horsens

70302425