Termoruder

I dag findes der en række forskellige typer af ruder, når vi taler om butiks- og husvinduer, og der er i takt med dette også et stigende antal forhandlere, som du kan tage en snak med, hvis du går med overvejelserne om at få nye ruder. I et samfund, hvor udviklingen går særdeles hurtigt, glemmer vi indimellem at lære lidt om, hvor vores produkter egentlig kommer fra. Vi vil derfor fortælle dig lidt om termorudens historie, og om, hvordan denne teknologi vandt indpas i Danmark. 

 

Termorudens historie: Revolutionær teknologi

Termoruden har siden den vandt indpas været en af de mest populære typer, når det handler om ruder. Termoruden vandt indpas i 1800-tallet, idet man opdagede, hvordan man kunne få ruders isolerende effekt til at blive markant bedre. Det var nemlig sådan, at man fandt ud af, at distancen mellem ruderne og luftrummet imellem var afgørende for rudens isolerende effekt. Selvom termoruden går langt tilbage, så er det stadigvæk den centrale idé, der ligger bag nutidens energibesparende ruder på, til trods for en langt bedre teknik ved produktionen. 

 

Et nyt navn i klassen 

Termorudens navn faldt ganske naturligt i hak med vinduets særdeles gode evne til at isolere og bibeholde det varme klima indendørs samt at holde kulden ude. Hele ideen resulterede efterfølgende i et langt bedre indeklima i de husstande, der fik termoruder, og samtidig blev der sparet både penge og ressourcer. For det store varmetab, der førhen havde været en udfordring, var nu reduceret så meget, at teknologiens succes kun blev større. I dag omtaler vi de bedste af slagsen som energiruder, da der er flere forskellige varianter inden for termoruder. De er kendt for at sikre et minimalt varmetab, hvor solens lys reflekteres ud i huset. På den måde reduceres både miljøbelastningen og prisen på varmeregningen. 

 

Nutidens ruder 

Som nævnt er energiruder den nye termorude, der i sin nye form forbedrer isoleringsevnen markant. Man har nemlig videreudviklet på ideen om luftlaget mellem ruderne, og i dag fylder man hulrummet ud med gasarter som argon eller krypton. Disse gasser har en lav varmeledningsevne, og derfor stopper de udvekslingen af varme mellem lagene. Denne teknologi kan suppleres med andre variabler, såsom tykkelsen på glaslagene. Måske det er lidt forvirrende det hele, men tag altid fat i en fagmand nær dig. Find en glarmester i Holte, hvis det er her du bor, og få ham til at uddybe, hvad du skal vælge, når du skal have skiftet dine ruder igen. 

 

Glarmester Det Klare Udsyn

Buddinge Hovedgade 221

2880 Bagsværd

21162021